جهت استفاده حداکثری از قابلیتهای یک دریل، باید اجزای تشکیل دهنده آن را به خوبی بشناسید. از نظر فنی دریل برقی از یک موتور الکتریکی تشکیل شده که با چرخاندن یک مته قابل تعویض، سوراخی را در چوب، پلاستیک یا فلز ایجاد میکند.
البته قطعات دریل فقط محدود به موارد فوق نمیشوند؛ بلکه اجزا و لوازم اصلی و جانبی دیگری نیز وجود دارد که برای استفاده بهینه و ایمن از این ابزار کاربردی حائز اهمیت میباشند. به همین خاطر در ادامه اجزای تشکیل دهنده دریل را مورد بررسی قرار میدهیم. شما میتوانید جهت خرید انواع دریل به وب سایت ایران ابزار مراجعه کنید.
دریل چیست؟
دریل وسیلهای است که به دو صورت دستی یا الکتریکی وجود دارد که برای سوراخ کاری اجسام به کار میرود. دریل را با در نظر گرفتن قدرت آن و همچنین با استفاده از مَتّه مناسب، میتوان برای سوراخ کاری انواع چوب، فلز و بتن به کار برد.
مطالعه بیشتر :دریل چیست و چه کاربردی دارد؟
چقدر با قطعات دریل آشنایی دارید؟
دریل ها بخش مهمی از ابزارآلات کارگاههای صنعتی کوچک و بزرگ به شمار میروند که علاوه بر کاربرد مهمشان در پروژههای کاری مختلف، برای استفادههای خانگی نیز مفید هستند. رایج ترین کاربرد آنها ایجاد سوراخ یا باز و بسته کردن پیچ در سطوح مختلف است. با بررسی انواع قطعات دریل، میتوانید تجربه بهتری از کار با آنها به دست آورید.
بررسی اجزای تشکیل دهنده دریل
به طور کلی یک دستگاه دریل دارای چندین جزء کلیدی است که به صورت پشت سر هم کار میکنند تا سوراخ دقیق و ثابتی را در سطوح ایجاد نمایند. اصلی ترین قطعات دریلها عبارتند از:
1. منبع تغذیه
مهم ترین قطعات دریل شامل منبع تغذیه است. اکثر دریل هایی که با آنها برخورد میکنید یا برقی (سیمی) و یا شارژی (بدون سیم) هستند. دریلهای سیمی که به برق شهری متصل میشوند محدودیتی در زمان استفاده ندارند؛ در حالی که مدلهای بی سیم پس از خالی شدن باتری نیاز به شارژ مجدد پیدا میکنند. به همین خاطر هنگام استفاده از دریل های شارژی معمولا توصیه میشود که یک باتری زاپاس با خود به همراه داشته باشید.
ولتاژ دریلهای شارژی متغیر بوده و از 9.6 تا 24 ولت میباشد. دریل های شارژی با ولتاژ کمتر برای استفاده های سبک تر مناسب هستند اما برای پروژه های حرفهای تر باید از دریلهایی با ولتاژ بالاتر استفاده کنید. جهت کسب مشاوره تخصصی رایگان برای خرید بهترین دریل شارژی همین امروز با کارشناسان ایران ابزار تماس بگیرید.
خرید انواع دریل شارژی با بهترین قیمت
2. دسته نگهدارنده
دسته نگهدارنده یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده دریل است که اهمیت زیادی برای کاربران دارد. هنگام خرید دریل حتما به نوع طراحی دسته نگهدارنده دریل توجه کنید. جنس این دسته باید به گونهای باشد که هنگام استفاده به هیچ عنوان از دست شما لیز نخورد. کارشناسان فروشگاه ایران ابزار به شما کمک میکنند تا یک دریل با بهترین دسته نگهدارنده را انتخاب نمایید. 09304237196
3. سوئیچ انتخاب دنده (گیربکس)
در برخی دریل های شارژی که امکان انتخاب دنده وجود دارد؛ میتوانید سوئیچ دنده یا گیربکس را در بالای دستگاه مشاهده کنید. این سوئیچ به کاربران کمک میکند تا کارهای متنوعتری را با دریل خود انجام دهند. برای مثال در دریلهایی با گیربکس دو سرعته برای سوراخ کاری از دور بالا و برای نصب پیچ و مهره از دور پایین استفاده میشود.
4. سوئیچ Forward/Reverse
سوئیچ Forward / Reverse یا همان کلید چپ گرد و راست گرد یکی دیگر از قطعات دریل است که هنگام استفاده از این وسیله باید به کاربرد آن توجه کنید. به طور کلی دریل ها دارای دو حالت چرخش هستند که با سوئیچ فوق قابل انتخاب میباشد. بنابراین با استفاده از این دکمه میتوان جهت چرخاندن دریل شارژی را به طور متناوبی تغییر داد.
با انتخاب کلید Forward دریل شما در جهت عقربههای ساعت کار میکند و همینطور اگر کلید Reverse را انتخاب کنید چرخش دریل بر خلاف جهت عقربههای ساعت خواهد شد. همچنین هنگامی که سوئیچ در موقعیت وسط قرار بگیرد؛ مته قفل میشود. بنابراین جهت ایمنی کار، پس از اتمام سوراخ کاری، باید سوئیچ جلو/عقب را در وسط قرار دهید.
5. سه نظام دریل
هنگام بررسی قطعات دریل با سه نظام یا همان مته گیر نیز مواجه میشوید که دارای دو نوع آچار خور و اتومات میباشد. با این قطعه میتوان انواع مته را در ابزار فوق تنظیم نمود. دریل های قدیمی تر دارای سیستم سه نظام آچار خور بودند و به منظور محکم کردن مته در این مدل دریل ها شما باید از آچار سه نظام استفاده میکردید.
اما اگر از دریلهای جدیدتر استفاده کرده باشید؛ حتما متوجه سه نظام اتومات آنها شدهاید که نحوه کار با آنها بسیار راحت تر شده است. به اینصورت که مته مستقیما داخل سه نظام گذاشته شده و با دست محکم میشود.
خرید دریل چکشی [ لیست قیمت و مشخصات]
6. قسمت شفت و بیت مته
شافت (شفت) قسمت نوک تیز یا برجسته مته است که سه نظام را به موتور متصل کرده و همینطور محل قرارگیری کلاچ چرخش نیز میباشد. بیت مته ناحیه متغیر دریل بوده که با توجه به نوع عملکرد این ابزار در کارهای مختلف قابل تغییر میباشد. به طور مثال برای حفاری روی سطح چوب میتوان یک مته مارپیجی را در آن قرار داد.
7. سوئیچ ماشه
دریل شارژی با استفاده از ماشه کنترل سرعت کار میکند. با فشار دادن کلید ماشه که روی دسته دریل تعبیه شده است مته شروع به چرخش میکند. هرچه عمیق تر ماشه دستگاه را فشار دهید، دریلها سریعتر میچرخند.
8. باتری
دریلهای شارژی برای تغذیه به یک باتری قابل شارژ نیاز دارند که عمدتا از سلولهای لیتیوم یونی ساخته شده است. همچنین شما برای شارژ مجدد این باتریها به یک شارژر همراه نیاز خواهید داشت. در اکثر مدلها باتری قابل جدا شدن بوده و پس از شارژ مجدد میتوان دوباره آن را در ابزار قرار داد.
خرید انواع دریل گیربکسی (مشخصات کامل+ قیمت کف بازار)
9. چراغ LED
برخی از دریل های برقی و شارژی دارای چراغ LED هستند که برای کار در فضاهای کم نور تعبیه شده است. این چراغ معمولا به صورت خودکار روشن و خاموش میشود و به کمک آن میتوان تک تک جزئیات را در فضاهای نسبتا تاریک مشاهده کرد.
10.میله عمق سنج
برای موفقیت بیشتر پروژههای کاری خود؛ بهتر است هنگام سوراخ کاری با دریل، عمق سوراخ ها را نیز در نظر داشته باشید. شما میتوانید از میله عمق سنج دریل به منظور اندازه گیری عمق سوراخ های مورد نیازتان استفاده کنید.
اگر برای درک بهتر قطعات دریل مورد نیاز خود و رفع مشکلات مربوط به استفاده از آنها به راهنمایی بیشتری نیاز دارید همین امروز با ما تماس بگیرید.
[…] آشنایی با قطعات دریل [اجزای تشکیل دهنده دریل ] […]
[…] آشنایی با قطعات دریل [اجزای تشکیل دهنده دریل ] […]
[…] آشنایی با قطعات دریل [اجزای تشکیل دهنده دریل ] […]
[…] آشنایی با قطعات دریل [اجزای تشکیل دهنده دریل ] […]
[…] آشنایی با قطعات دریل [اجزای تشکیل دهنده دریل ] […]